maandag 9 maart 2015

Wanneer ze uit elkaar gaan
Nee, nee ik ben nog steeds super gelukkig met mijn lieve vriendje xD Het is niet uit, maar ik wil het wel over het volgende hebben.
Ken je van die bands waarvan je denkt, Shit man wat zijn jullie fijn om naar te luisteren.
En de volgende dag lees je in de krant (very old school, ik bedoelde natuurlijk  NU.nl) of je hoort op tv/radio dat deze geweldige groep opeens uit elkaar is.
Ruzie, verveling? Ze hebben allemaal wel hun eigen verhaal natuurlijk waarom ze uit elkaar zijn gegaan.

De laatste tijd gaan er meer bands uit elkaar dan dat ze bij elkaar komen. We kennen o.a Wham, The Spice Girls, Atomic Kitten (ken je deze nog nog nog nog), The Beatles en Take That. Deze verhalen kennen we wel. Maar vandaag gaan we het over die van de afgelopen 10 jaar die mij erg aangrepen.
Dus bij deze, Mijn lijstje "Bands die nooit uit elkaar hadden mogen gaan"


Kane

Eigen foto, Kane in Paradiso


Met deze wil ik natuurlijk beginnen. Sinds 2007 ben ik "echt" fan van deze band. Dat wil zeggen, vanaf 2007 ben ik naar elk concert van ze geweest die ze gaven in Amsterdam. Daarvoor kende ik ze al, ik kende ze ten slotte al sinds hun eerste single Where do i go now.
Ik heb serieus zitten keihard lopen janken toen ze eind vorig jaar vertelden dat ze, na 16 jaar muziek maken, uit elkaar zouden gaan. Ik kon het ook dan gewoon niet geloven, ik dacht die maken een grapje, pr stunt voor een nieuwe tour ofzo.

In november 2012 zou hun nieuwste cd verschijnen. Dit ging niet door omdat Dinand (Woesthoff, Leadzanger, bandleider) vond dat de cd was afgeraffeld en niet publiekswaardig genoeg was. Ze wilde dan liever het album het volgende jaar uitbrengen. Dit gebeurde. Ondertussen ging ik naar mijn laatste concert van Kane in de Westergasfabriek in Amsterdam West. Niet wetend dat het daadwerkelijk mijn laatste zou worden. in 2013 hebben ze nog een tour gehad. Maar tegelijkertijd was ook een concert van 30 Seconds To Mars. Een Amerikaanse band die niet vaak in Nederland is. Het was het een of het ander. Mijn keuze was (te) snel gemaakt. Want wat had ik een spijt dat ik er niet bij was. Ik had allebei kunnen doen. In november 2013 kwamen ze met de melding dat ze een jaar "pauze" zouden houden. Even een jaartje er tussenuit en daarna terug komen. Dit bleek eigenlijk gewoon het einde te zijn. Want in december 2014 zeiden ze er mee te stoppen. Geen ruzie, niets. We stoppen gewoon. Geen afscheidstournee niets... Not Cool Woesthoff!

Kane heeft 6 albums en 30 singles uitgebracht
StereoStereo heb ik leren kennen door Kane. Stereo stond ooit in het voorprogramma van Kane tijdens hun Everything You Want tournee in 2008. Deze band had het programma Rock Nation gewonnen en mochten daardoor dus mee op tournee.
Deze band bestond van ongeveer 2008 tot 2011. Een toffe band bestaande uit 6 leden met een vrouwlijke vocal. Stereo is nooit echt heel bekend geworden. Ze hadden 3 singles (Unexpected, Still Here (soundtrack Terug naar de kust) en Last Forever).
Maar waarom raakte het me dan dat deze, kleine, band uit elkaar is gegaan?

Ten eerste, ik ben niet zo van de zangeressen en vrouwen gebeuren. Ik hou van mannen stemmen, en je moet wel heel bijzonder zijn wil je in mijn favorieten lijstje komen als vrouw zijnde. Als ik coach zou zijn bij The Voice had ik alleen maar mannen in mijn team gehad.
Maar Astrid (de leadzangeres) deed wat met me. Mooi, bijzonder, niet alledaags. Plus dat ik de muziek en tekst los van elkaar gewoon goed vond en deze "voelde". Unexpected en Still Here zijn 2 hele verschillende liedjes en toch raken ze me allebei.

Stereo is uit elkaar gegaan omdat het platenlabel niet meer gecharmeerd was van hun nieuwe liedjes. Stereo bracht 1 album uit.

Voormalige Di-rectHier ben ik eigenlijk heel kort over... Wie heeft die Hobbit daar op dat podium gezet?
Toen Tim Akkerman nog de leadzanger was voelde ik Di-rect nog. Nu absoluut niet meer.
Hij bracht de teksten gewoon veel beter over, bracht de muziek beter. Zijn stem was zowieso al beter.
Thats all i can say :P

Tim Akkerman verliet Di-rect om zich te richten op zijn solo carriere.


Ik zou echt gaan huilen als bands als 30 Seconds To Mars, Kensington, Imagine Dragons, The Script of Paramore uit elkaar zouden gaan. Maar als 30 Seconds To Mars uit mijn leven gaat verdwijnen. Dan weet ik niet of ik uberhaubt ooit nog naar muziek wil luisteren.

Van welke bands vond jij het vreselijk dat ze uit elkaar gingen? En van wie hoop je dat ze nooit uit elkaar zouden gaan?

3 opmerkingen:

  1. Dat is inderdaad zo superjammer! :( De zus van mijn vriend was ook fan van het voormalige Di-rect en was ook hartstikke verdrietig toen zij uit elkaar gingen. Ik ben zelf van van Arctic Monkeys dus ik hoop dat die het nog heeeeel lang vol zullen houden haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind Di-rect juist leuker met de nieuwe zanger! Of mag ik dat niet zeggen haha ;)
    romymorgan.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen