maandag 8 september 2014

My school story tag

Deze maand is het precies een jaar geleden dat ik mijn MBO niveau 4 diploma Paraveterinair in ontvangst mocht nemen. Na een kleine studievertraging heb ik mijn PVB (praktijkexamen) gehaald met vlag en wimpel.

In dat jaartje tijd heb ik een half jaar in een dierenwinkel mogen werken en ben ik ook alweer een half jaar werkloos (meh!) Dan denk je terug aan hoeveel beter het was toen je nog op school zat. 
Bij Mascha van Beautygloss stond een tijdje terug de My School Story Tag en die ga ik vandaag eens invullen!  Ik ga het hebben over mijn school waar ik op heb gestudeerd. De andere scholen waren niet leuk en weet ik niet veel meer van omdat ik het verdrongen heb ;) Leuk!!

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 22 jaar oud en in 2013 afgestudeerd van het Groenhorst College in Barneveld

Welke opleiding en niveau(s) heb je gedaan?
Ik heb dierverzorging met dierenpark specialisatie gedaan op MBO niveau 3 en paraveterinair (dierenartsassistente) op MBO niveau 4

Vond je school leuk?
Jazeker! Ik voelde me helemaal thuis op mijn school, had veel vrienden en vond de opleidingen super leuk om te doen! Ik zou het zo weer over doen.

Wat vond je het leukste vak op school?
In de eerste twee leerjaren kreeg je praktijkles met de dieren op school. Elke week had je 4 uur praktijkles en elke week met andere dieren. Zo had je de ene week geitenles (ging je o.a geiten melken, hanteren, hoefjes bekappen), die week erop reptielenles (schildpadden, slangen, schorpioenen, baardagamen etc. hanteren en leren over de huisvesting) en die week daarop had je les met de honden en katten.  Omdat we veel verschillende dieren hadden (varkens, paarden, koeien, schapen, reptielen, vissen, konijnen, katten, honden etc.)  leerde je op alle gebieden wel wat. 
De laatste twee jaren waren vooral de dap praktijklessen het leukst. Gebitssaneringen doen, leren injecteren, laboratorium werkzaamheden etc. Eigenlijk waren gewoon de praktijk lessen altijd het leukst ;)
  
Wat vond je het stomste vak op school?
Wiskunde... Do i need to say more? Ik heb niets met rekenen en ik kan het ook echt totaal niet

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Lag er natuurlijk aan hoe laat ik op school moest zijn. Maar als ik het 1e uur moest beginnen rond half 6 en om half 7 in de bus. Ik moest 2 uur heen en 2 uur terug reizen voor mijn studie

Hoe ging je naar school? Fiets bus etc
Ik pakte de bus naar Amsterdam Centraal, de trein naar Amersfoort, nog een trein naar Barneveld Centrum en dan moest ik nog 10 a 15 minuten lopen naar school.

Wat voor schooltas gebruikte je?
Ik heb een beetje zitten hannesen met tassen. Het eerste jaar was me tas te klein, eentje van de postbank. Ik heb een half jaar met een grote trolley gelopen xD en daarna heb ik nog 3 jaar lang een standaard roze eastpack gehad.

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?
Deo, Labello en soms een luchtje

Wat voor agenda had je?
Mijn opleiding had een eigen agenda die ik graag gebruikt. Daar stonden alle belangrijke schoolinfo, schoolfeesten, vrije dagen en foto's van de schooldieren, leerlingen en de school in

Wat is jouw grootste schoolblooper?
In mijn tweede 3e jaar (ik ben op niveau 3 in het 3e jaar ingestroomd) ging ik mee met het jaarlijkse skitripje naar Sauerland vanuit school.
Tijdens dit tripje gaan mijn vrienden en ik nooit skiĆ«n (want dat kunnen wij niet ;p ) maar gingen wij altijd rodelen op de rodelbaan (een natuurlijke slee baan naast de skiberg, hoog en steil met veel bochten en hobbels! Leuk!) . Dit jaar gingen we dat dus weer doen en op een gegeven moment val ik van mijn slee, kan gebeuren heel normaal maar ik lag een beetje breed op de baan. Een Duitse (vrije brede ) vrouw sleede vlak achter mij en kon niet meer remmen. Met slee en al is ze keihard tegen mijn hoofd aangesleet. 
Ik ben niet bewusteloos geweest, wel zag ik een heleboel sterretjes en had ik ontzettende koppijn. Uiteindelijk had ik een mega giga reuzen ei op mijn hoofd. Aan het eind van de dag was mijn eitje al flink gekrompen maar zag je wel nog flink wat zitten. De dag erna begon de huid onder mijn ogen flink blauw te worden en naarmate de uren en dagen verstreken werd de huid rondom mijn ogen alsmaar blauwer en blauwer doordat het bloed wat in me eitje zat  naar beneden is gezakt. Uiteindelijk had ik een hersenschudding en heb ik bijna een maand met 2 blauwe ogen gelopen.
Ik werkte nog in de supermarkt en wat voel je je dan voor lul lopen. Iedereen dacht dat ik gevochten had.


Eitje!

Dag 1 na het ongeluk, de rest van de maand was ik een blauwe panda
En als je de muts eroverheen deed zag je de vorm er nog doorheen


Wat deed je als de les saai was?
Kletsen, op me telefoon spelen, of als je een laptop had alles behalve opletten :P

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?
Hans Dekker! Alle Groenhorst dierverzorgers en paraveterinairen weten waarom. Altijd lachen met die man, niet moeilijk doen gewoon lesgeven zoals het moet, altijd gezellig en gewoon een super leuke en aardige man!

Vertel een leuk verhaal over iets wat je mee hebt gemaakt op school.
Ik heb al 2 leuke verhaaltjes verteld vind ik zelf ;)
Ik kan misschien alleen nog vertellen dat ik ontzettend genoten heb van mijn schapenstage (3 weken lang in Limburg intern bij een boer gewoond waar we schapen hebben geholpen met verlossen) en mijn stages in dierenpark Amersfoort (apenafdeling) en Dolfinarium (roggenrif/bruinvisbaai/sos Dolfijn)

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Ik heb een half jaar in een dierenwinkel mogen werken. Op dit moment hard opzoek naar een baan en het liefst in een dierenkliniek of dierenpark
Voor een schoolproject even doen alsof je al een echte assistente bent
Stage bij Dierenpark Amersfoort op de apenafdeling

Stage bij Dierenkliniek  Centrum Oost (een gespecialiseerde vogelpraktijk)


Stage bij het Dolfinarium op bij het Roggenrif. Haaientraining
3e jaar standhouder voor Groenhorst Barneveld op Animal Event 2013


Schaap helpen verlossen met schapenstage.. Zonder handschoenen :)1 opmerking:

  1. Wat een verassing dat je ei verhaal in deze blog staat xp. Wel weer super leuk geschreven ;)

    BeantwoordenVerwijderen