dinsdag 2 september 2014

Recept: Salade met gegrilde groente!


Vandaag op Oh my Tallie. Een lekker en gezond recept!
Ik ben dol op salades  en  op gegrilde groente. Laat dat nou even een mooie combinatie zijn!
Dit is een receptje wat ik zelf bedacht heb. Simpel alleen niet heel snel. Maar wel heel gezond!
Omdat dit een zelfbedacht recept is heb ik niet echt aantallen bij de ingrediënten staan. Je kan een beetje op de gok kijken hoeveel je nodig hebt. Ik heb dit recept gemaakt voor 1, 2 en 4 personen. Het is gewoon een beetje kijken hoeveel eten we normaal met dit aantal mensen en hoe vol ziet je schaal eruit. Ik ben met 4 personen zon €15 kwijt aan boodschappen. Ik koop dan huismerk en euroshopper. 

Wat hebben we nodig?

- 1 paprika (geel of rood is het lekkerst)
-  1 bakje champignons (ik koop altijd zon voordeelbak van de Appie, deze zijn groot en kan je dus lekker grof snijden, ook lekker veel)
- 1 courgette
- Een zal ijsbergsla
- Pijnboompitten
- Halfvolle yoghurt
- Verse rozemarijn
- Verse munt
- Peper (het liefst van die in zon molentje)
- Zeezout
- Olijfolie
- 1 Teen knoflook
- Geitenkaas met honing (suggestie)
- 1/4 Citroen of een flesje citoensap
- Röstikoeken


Maar hoe gaan we dit maken dan?

  1. Snij de groente, paprika snij je in grove vierkante stukken, courgette in hele dunne plakken maar niet zo dun dat je erdoorheen kunt kijken, champignons in vieren kleintjes door de helft, hele grote in 6
  2. Pak een grilpan (of een hapjespan waar je een beetje in grillen kan) en leg de plakjes groente  in de pan. Geef de groente de ruimte zodat je ze om kan keren. Leg de groente dus niet op elkaar
  3. Besprenkel de groente met olijfolie, verse rozemarijn, peper en zout en draai de groente regelmatig om. Krijgen ze een mooi grilstreepje of word de groente al een beetje donkerder haal ze dan uit de pan en leg de groente in de schaal waar je de salade in gaat serveren. Doe dit met alle gesneden groente. Dit kan een tijdje gaan duren. En besprenkel ze elke keer weer
  4. Terwijl je aan het grillen bent kan je de Röstikoeken alvast in de oven doen. Deze moeten vaak nog even ontdooien en 20 minuten de over in. Ikzelf vergeet dit nog wel eens waarna mijn salade al klaar is maar we nog 20 minuten extra moeten wachten op die stomme rostikoeken. Dat wil je niet ;)
  5. Als alle groente gegrild is leg je de sla bovenop de groente. Je kan alvast even de sla husselen zodat de groente en sla mooi verdeeld is.
  6. De dressing! Neem een kopje (waar je bijvoorbeeld ook rijst in afmeet) en doe hier wat yoghurt in (nogmaals op de gok!) 
  7. Snij een kleine hoeveelheid rozemarijn en munt en doe dit bij de yoghurt
  8. Doe wat zout en peper naar smaak bij de yoghurt.
  9. Neem 1/4 citroen en pers deze uit of neem een scheutje citroensap uit een flesje naar smaak bij de yoghurt
  10. Pers een teentje knoflook uit of snij hem heel fijn en doe deze ook bij de yoghurt en meng het mengsel. Even proeven en ingrediënten naar smaak toevoegen
  11. Doe de yoghurt over de salade en hutsel de salade even goed door
  12. Voeg als laatst de pijnboompitten toe aan de salade. Als suggestie kan je ook geitenkaas met honing erin doen. Heb je geen kaasliefhebbers bij je eters dan haal je deze eruit.
  13. Ondertussen zijn je rostikoeken ook klaar en leg die in een schaal
  14. Als je er nog iets van een vlees of vis product bij wil kan je bijvoorbeeld zalm nemen. Let wel op want de salade is al vrij vullend
Bon apetit!!

Wat eet jij graag? Als je hem heb gemaakt deel het vooral en ik hoor je mening er graag over!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen